Evaluează-ți prieteniile, pentru o viață mai liniștită!

prietenie toxica

loading...

Este extrem de important să îți evaluezi din când în când relațiile de prietenie, chiar și pe cele mai vechi. Crede-mă, acest aspect nu este unul minor. Cei care îți ocupă timpul au un impact important asupra celei mai prețioase averi – mintea ta!

Te înconjuri de prieteni negativiști și îți petreci cu ei o parte importantă a timpului tău liber? Dacă da, te voi ruga să te gândești la posibilitatea de a-ți petrece mai puțin timp sau deloc cu acești oameni.

Sună dur, nu-i așa? În definitiv, ceea ce îți sugerez este să îți limitezi sau chiar să renunți la legătura cu prieteni foarte vechi. Ești liber să faci orice crezi că este mai bine și fiecare situație trebuie analizată luând în considerare datele sale unice. Totuși, în cele mai multe cazuri, faptul că îți petreci timpul cu acești prieteni negativiști nu îi ajută – și nu te ajută nici pe tine! Fiecare are de pierdut, pentru că majoritatea persoanelor negativiste nu vor să se schimbe. Ei vor doar ca cineva să le asculte lamentările.

Dacă îți dorești să îți petreci timpul cu prieteni negativiști, ar fi bine să te întrebi: „De ce aleg să fiu în preajma acestor oameni?” Conștient sau inconștient, se poate să alegi să rămâi în urmă și să faci mai puțin decât ești capabil.

Apropo, cred că este un lucru extraordinar să încerci să ajuți pe cineva să își înfrângă negativitatea. Dar dacă ai încercat acest lucru timp de câțiva ani… și nu ai ajuns nicăieri… poate că a fi cazul să mergi mai departe!

Vreau să clarific un aspect important. Nu consider că oamenii negativiști sunt mai puțin valoroși decât alți oameni. Spun că faptul de a-ți petrece timpul cu oameni negativiști are anumite consecințe. Care sunt acestea? Vei fi mai puțin fericit și vei avea mai puțin succes decât ai putea avea.

Sursa: Jeff Keller, „Atitudinea este totul. Schimbă-ți atitudinea… și îți vei schimba viața!”, ed. Curtea Veche, 2012

 

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *