Oare cum ar arăta lumea dacă cu toții am respecta principiile de viață ale lui Dalai Lama?

Dalai-Lama

loading...

Cine este Dalai Lama? Ce principii a respectat? Oare cum ar arăta lumea dacă cu toții am respecta aceste principii?

Dalai Lama a fost luat de la părinții săi atunci când avea doar 6 ani. Când avea 15 ani, a trebuit să devină diplomat și comandor militar; la 25 de ani a fost forțat să părăsească Tibetul și să meargă în India. Astăzi, Dalai Lama are 79 de ani, iar viața lui a fost de departe una ușoară. Timp de 50 de ani, mii de oameni au așteptat vorbele și acțiunile corecte din partea lui.

Dalai Lama: Cele 15 principii de viață

1. Fii bun ori de câte ori poți – adică tot timpul.

2. Starea de bine vine din acțiune, nu din rugăciune.

3. Aroganța nu poate fi niciodată justificată. Este rezultatul unei stime de sine scăzute sau unui succes temporar și superficial.

4. Când cineva simte că totul în viața sa merge rău, înseamnă că ceva minunat urmează să se întâmple.

5. Oamenii există ca sa fie iubiți; obiectele există ca să fie folosite. Lumea este în haos fiindcă aceste lucruri sunt făcute pe dos.

6. Ideea compasiunii nu are legătură cu religia. Este un concept universal. Compasiunea este singura condiție pentru supraviețuirea speciei umane.

7. Dacă poți să ajuți, ar trebui să faci acest lucru. Dacă nu poți, măcar nu face rău.

8. Eu nu celebrez zile de naștere. Pentru mine, nicio zi nu este mai specială decât o alta. Într-un fel, fiecare zi este o zi de naștere. În fiecare zi te trezești dimineața, totul este proaspăt și nou și singurul tău țel pentru acea zi ar fi ca aceasta sa te învețe ceva important.

9. Scopul vieții este fericirea.

10. Menținându-ți o atitudine pozitivă asupra vieții mereu, poți să fii mulțumit chiar și în cele mai nefavorabile circumstanțe.

11. Dușmanii noștri ne oferă de fapt oportunitatea excelentă de a practica răbdarea, perseverența și compasiunea.

12. Eu cred că singura religie este aceea de a avea o inimă bună.

13. Trebuie sa menținem controlul asupra tehnologiei și să nu ne permitem niciodată să devenim sclavii ei.

14. Marile schimbări încep mereu de la indivizi; eșafodul păcii în lume este calmul interior și pacea pe care am putea-o regăsi în fiecare din noi. Fiecare dintre noi putem aduce această contribuție.

15. Fiecare dintre noi are responsabilitatea întregii umanități. Aceasta este esența religiei mele. Nu avem nevoie de temple sau filosofii complicate. Mintea și inima noastră sunt templele noastre, filosofia noastră este bunătatea.

Sursa: garbo.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *