Fii o sursă de vești bune!

vesti bune

loading...

Nu îți sugerez să te relaxezi și să ignori toate problemele din viața ta. Totuși, decât să te plângi, este mult mai bine să îți concentrezi atenția și energia asupra acelor pași pe care îi poți întreprinde pentru a-ți rezolva sau, cel puțin, a-ți ameliora problema. Să presupunem că te simți ceva mai obosit în ultima vreme. În loc să le spui tuturor cât de îngrozitor te simți, fă un efort să faci mișcare într-un mod mai constant sau să te culci mai devreme.

Plângerile te afectează negativ în trei moduri. În primul rând, nimeni nu vrea să audă vești negative despre sănătatea ta sau despre alte probleme. În al doilea rând, plângerile îți măresc disconfortul și durerea. Așadar, de ce să te gândești mereu la acele amintiri negative, dureroase? În al treilea rând, plângându-te tot timpul nu vei reuși nimic și vei fi distras de la acțiunile constructive pe care le-ai putea întreprinde pentru a-ți îmbunătăți situația.

Se spune că 90% dintre oameni nu vor să audă de problemele tale… iar ceilalți 10% sunt bucuroși că te confrunți cu ele! Cu toții putem să ne plângem mai puțin. Vă propun că de acum înainte să ne facem o favoare, atât nouă, cât și celorlalți, și să purtăm conversații mai vesele.

Este o adevărată bucurie să ai în jur persoane care nu se plâng prea mult (și care vorbesc pozitiv). Hotărăște-te să te alături acestui grup, iar oamenii nu vor mai traversa strada când vor vedea că te apropii!

Sursa: Jeff Keller, „Atitudinea este totul”, Curtea Veche, 2012

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *