Iată câteva din cele mai grandioase descoperiri ştiinţifice din anul 2016

polii-magnetici

loading...
  •  Undele gravitaționale există

Undele gravitaționale sunt reale.  După mai mult de 100 de ani de la prezicerea lor pentru prima oară de către Einstein, în cele din urmă, în anul 2016, cercetătorii au detectat ondulațiile evazive în spațiu-timp.

  • Noua tehnologie oferă posibilitatea să trăiți mai mult de un an fără inimă

Este posibil să trăiești mai mult de un an fără inimă (en) în corpul tău.

Obținerea unui transplant de organe nu este simplă, aceasta necesită timp, iar lista de așteptare a unui transplant poate fi foarte mare.

În anul 2016, a fost testată cu succes o tehnologie uimitoare nouă pentru pacienții cu inima. Ia a este capabilă să mențină pacienţii în viaţă până când organul necesar va deveni disponibil.

La 25 de ani ai săi, Stan Larkin a primit un transplant, după ce a trăit timp de 17 luni datorită unei  inimi artificiale total externe.

  •  Omul poate duce o viaţă normală fără 90 la sută din creier

De asemenea, este posibil să trăiești o viaţă normală fără 90 de procente din creier (en).

 Un bărbat francez, în ciuda faptului că îi lipsește 90 la sută din creier, trăiește o viaţă relativ normală şi sănătoasă.

Acest fapt a făcut oamenii de ştiinţă să reconsidere ceea ce se credea că ne face conştienţi din punct de vedere biologic.

Cel mai interesant este că, acest om ce a ajuns la vârsta de 44 de ani, a trăit toţi aceşti ani fără a realiza că este ceva  în neregulă cu el.

Medicii cred că cea mai mare parte a creierului a fost distrusă lent timp de 30 de ani, datorită acumulării de lichid în creier, o afecțiune cunoscută sub numele de hidrocefalie.

S-a dovedit a fi că, creierul uman este mult mai flexibil decât se credea anterior.

  •  Sunete metalice înfiorătoare din Groapa Marianelor

Au fost multe luni de speculații după apariția unei înregistrări cu sunete metalice extrem de ciudate ce provin din Groapa Marianelor, cel mai adânc punct de pe suprafața planetei.

În final, un studiu a constatat că această înregistrare audio de 3.5 secunde, preluată de un vehicul autonom scufundat adânc  în Groapa Marianelor, este un nou tip de strigăt de balenă (en), care nu a mai fost auzit anterior şi, de fapt, încă nu este clar ce el semnifică.

  •  O planetă similară cu Pământul, a fost detectată în cel mai apropiat de noi sistem stelar

În sistemul stelar Alpha Centauri, la o distanţă de doar 4.2 ani lumină de noi, a fost descoperită o planetă similară cu Pământul şi oamenii de ştiinţă deja sunt în curs de planificare a unei misiuni pentru a o vizita.

Cel mai captivant este faptul că, această planetă se află în Zona Locuibilă Circumstelară, ce presupune existenţa apei în stare lichidă şi efectiv a posibilităţii prezenţei vieţei.

  •  În jurul Pământului se mai roteşte o lună

Pământul are o a doua mini-lună ce se roteşte în jurul lui. Un „cvasi-satelit” numit  2016 HO3.

Acest asteroid nou descoperit, se roteşte în aşa fel în jurul soarelui încât el nu se abate prea tare de la Pământ, făcând-ul un pe el un „cvasi-satelit” al planetei noastre, susțin oamenii de ştiinţă.

  •  Totuşi, a noua planetă ar putea exista

Ar putea fi o a noua planetă în sistemul nostru solar şi aceasta nu este Pluto.

După cum afirmă  Astronomical Journal, prezenţa unei planete acolo este demascată de orbitele ciudate a câtorva lumi înghețate îndepărtate.

Calea oarecum strâmbă a acestor corpuri în jurul soarelui a sugerat oamenilor de ştiinţă că, ia ar putea fi influențată de gravitația unei planete care se află acolo.

Sursa:inbors.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *