Insula Șerpilor – refugiu pentru atlanți?

insula serpilor

loading...

Marea Neagră este o rămășiță a Mării Sarmatice și prezintă mai multe aspecte unice in lume. Este o mare din bazinul Atlantic aflată între Europa și Asia. Marea Neagră are o întindere de 413000 kilometri pătrați. Mareele au o amploare mică de 12 centimetri.

Ca și Atlantida, potopul biblic a fost plimbat prin tot felul de locuri. Nu e de mirare, având în vedere vecinătatea Muntelui Arafat cu Marea Neagră. În Vechiul Testament este descris Muntele Ararat, ca ultima destinație a Arcei lui Noe, munte ce se scufundă în Lacul Negru, care se crede a fi Marea Neagră.

Această ipoteză este susținută de existența unui potop la sfârșitul erei glaciare care a dus la revărsarea Mării Mediterane peste istmul care a devenit Strâmtoarea Bosfor-Dardanele, într-o zonă depresionară unde se afla un imens lac cu apă dulce, devenit mai târziu Marea Neagră.

Structura fundului Mării Negre este una atipică. Există terase ale unor plaje care înaintează mult spre larg. În plus, salinitatea este mult mai scăzută ca cea din Marea Mediterană.

Pe fundul Mării Negre au fost descoperite urme ale unei cetăți străvechi, semn că un cataclism s-a produs cu mii de ani în urmă. Plinus cel Bătrân, în opera sa „Istoria naturală”, vorbește despre o populație numită catuzzi care locuia la gurile Dunării. Etnonimul catuzzi se poate tălmăci prin cei legați, fermecați, vrăjiți.

Același sens este și pentru Insula Șerpilor numită de vechii greci Leuke, adică legătură. Pentru că pe Insula Șerpilor nu existau surse de apă potabilă, locuitorii din Dobrogea și Bugeac numeau insula Tărâmul Celălalt.

Grecii amintesc despre această insulă în anul 777 î.e.n. Cercetările arheologice efectuate pe Insula Șerpilor au confirmat existența unor ruine ale unui templu cu formă pătrată. Zidurile erau formate din bucăți mari de piatră îmbinate fără ciment, iar calcarul din care erau fasonate conferea construcției o culoare albă.

Ipoteza conform căreia Insula Șerpilor ar fi fost un centru religios al atlanților are din ce în ce mai mulți susținători. În timpul potopului, nu tot pământul a fost înghițit de ape. Fii și nurorile lui Noe au plecat în diferite colțuri pentru a-l popula.

Atlanții s-au retras pe celebra insulă după potop. Au construit temple și cetăți, au adus cu ei tehnologia numai de ei cunoscută. Insula Șerpilor și Marea Neagră au fost casă pentru supraviețuitorii atlanți.

Sursa: efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *