Legenda Doamnei cu umbrela

doamna-cu-umbrela-1024x768

loading...

Undeva, mai la marginea cimitirului Bellu, o siluetă albă stăpâneşte aleea. Este celebra “Doamnă cu umbrela”, o legendă a cimitirului şi una dintre cele mai vechi statui de aici, opera sculptorului italian Raffaello Romanelli.

Statuia, în mărime naturală, este reprodusă în cele mai mici detalii, de la cutele rochiei până la arcuirea sprâncenelor.
Legenda spune ca “Doamna cu umbrela” a fost o guvernantă din înalta societate belgiană, care a avut grijă de copiii medicului român Andrei Popovici şi s-a îndrăgostit de el. Frumoasa Katalina Boschott i-a cucerit inima doctorului. În 1906, cei doi au mers împreună la Băile Herculane. Aici, femeia s-a îmbolnăvit de peritonită. A fost transportată la spitalul din localitate şi se spune că nepriceperea unui doctor a făcut ca aceasta să moară pe masa de operaţie. Iubitul îndurerat a îngropat-o la Bellu.
Până nu demult, pe peretele monumentului erau scrise în franceză cuvintele pe care femeia le-a spus pe patul de moarte: ”Acest animal de medic m-a ucis!”, dar nu se ştie exact la care medic s-a referit frumoasa guvernantă.
O alta legenda spune ca de fapt sotia doctorului a otravit-o, iar acasta i-a facut un monument in marime naturala, pentru a o omagia. Sotia geloasa a mutat statuia de langa locul de veci al familiei, inspre capatul cimitirului.
sursa: one.ro
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *