O sare mai puțin cunoscută – beneficiile ei
Sarea negră de Himalaya sau Kala Namak este o sare vulcanică extrasă din India și Pakistan, fiind utilizată pentru tratarea unor afecțiuni. Culoarea îi este dată de cenușa vulcanică din compoziție și de mineralele pe care le conține.În compoziția chimică a sării s-au găsit următoarele substanțe: sodiu, magneziu, fier, oxizi, sulfați, iod, care-i dau acesteia proprietăți antiinflamatorii, vermifuge, antiacide, antioxidante, carminative și anti-iritante.
Iată câteva beneficii ale consumului sării negre:
- combate balonarea
- stimulează funcția celulelor roșii
- arde grăsimile
- stimulează digestia
- crește nivelul de hemoglobină
- stimulează funcțiile inimii
- combate anemia
- combate indigestia
- combate aciditatea gastrică, fiind un aliment alcalin
- adjuvant în acnee (rol exfoliant, detoxifiant)
- stimulează metabolismul
- are efect laxativ
- detoxifiază organismul.
Consumul zilnic de sare neagră nu trebuie să depășească 2.5g. Persoanele hipertensive sau cele care suferă de afecțiuni care interzic consumul de sare normală pot cere acordul medicului specialist pentru a consuma sare neagră.
Sursa:www.doxologia.ro