Știi când trebuie să bei cafeaua?

ceasca-de-cafea

loading...

În urma studiilor efectuate de neurologul Steven Miller de la Uniformed Services University of the Health Sciences, din Bethesda, Statele Unite, acesta a ajuns la concluzia că cel mai bine este să îți bei cafeaua între 9.30 şi 11.30 sau între 13.30 şi 17.00,

Specialiștii atrag atenția că a bea cafea imediat după ce te-ai dat jos din pat nu este doar ineficient, dar poate crea şi dependenţă întrucât organismul omului se trezeşte în mod natural între 8.00 şi 9.00 dimineaţa, iar ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei la câteva ore de la trezire.

Totul porneşte de la un hormon. Dimineaţa, corpul nostru produce nivelul maxim de cortizol, apogeul fiind înregistrat între orele 8.00 şi 9.00. Așadar, corpul nu are nevoie de cafeină atunci când cortizolul lucrează pentru revigorare. Drept urmare, organismul beneficiază cel mai mult de pe urma cafeinei după ce nivelul acestui hormon începe să scadă.

Pentru că nivelul cortizolului mai creşte și la prânz şi între 17.30 şi 18.30, nu ar trebui să bem cafea în aceste intervale.

Sursa: jurnalspiritual.eu

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *