Povestea celor șapte tineri din Efes, care au înviat din morți

sfintii-sapte-tineri-efes-2

loading...

Pe data de 22 octombrie, crestinii ii sarbatoresc pe cei 7 tineri din Efes, inviati dupa circa 200 de ani din moarte (unii autori spun 300 de ani). Aceasta sarbatoare este o dovada pentru cei necredinciosi si cei care se indoiesc de invierea celor morti, de viata vesnica si de a raspunde pentru faptele lor petrecute pe pamant. Iata cum s-au petrecut faptele acestei intamplari neobisnuite. Sapte tineri care au locuit in Efes in timpul domniei regelui Deciu (undeva in jurul anului 250 d.Hr.) au vrut sa-si arate credinta fata de Iisus Hristos, si-au vandut toata averea lor, iar banii rezultati i-au impartit celor saraci, dupa care s-au ascuns de rege in afara orasului, intr-o pestera intr-un loc tainic.

Regele Deciu obliga crestinii sa aduca jertfe idolilor; iata care a fost motivul pentru care cei 7 tineri au fugit din oras si s-au ascuns in pestera. Dupa cunostintele regelui, si ei trebuiau sa aduca jertfa si sa se inchine idolilor; absenta lor l-a facut pe rege ca sa  dea porunca sa fie cautati. Cei sapte tineri, care s-au ascuns in pestera, au dorit mai degraba sa moara decat sa cada in mainile regelui necredincios. Dumnezeu le-a ascultat dorinta, si in scurt timp au murit cu totii. Dupa multe cautari, i s-a adus la cunostinta regelui ca cei sapte tineri, se afla ascunsi in pestera cutare si sant morti cu totii. Regele a poruncit ca pestera sa fie astupata cu pietre.

Asa s-au scurs circa 200 de ani, undeva in jurul anului 447 d.Hr., anul in care domnea Teodosie cel mic, cand crestinatatea a fost tulburata de erezia necredinciosilor in legatura cu invierea mortilor. Stapanul acelor locuri, acolo unde se afla si pestera cu cei sapte tineri, a vrut sa faca un ocol pentru vite. A luat piatra ce astupa intrarea in pestera. Dupa doua zile de la deschiderea intrarii in pestera cei sapte tineri au inviat. Vremea nu a schimbat nimic, nici trupurile lor si nici hainele nu au avut de suferit. Ei considerau ca au adormit ieri, si s-au trezit azi, consultandu-se cum vor reactiona daca Deciu o sa-i gaseasca si o sa-i oblige sa aduca jertfe idolilor.

Sursa: almeea

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *