Puterea vindecătoare a lacrimilor. Iată de ce e bine să plângi

lacrimi_1

loading...

Vă vine să credeți sau nu, dar lacrimile au o putere de vindecare foarte mare. Lacrimile sunt supapa de eliberare a corpului pentru stres, tristețe, durere, anxietate și frustrare. De asemenea, puteți avea lacrimi de bucurie, ca de exemplu atunci cand vi se naște un copil, sau lacrimi de eliberare, atunci când ați trecut peste o dificultate. Prin plâns, se simte o curățare a corpului, o modalitate de a curăța emoțiile înfrânate, astfel încât acestea nu se depun în corp ca și simptome de stres, cum ar fi oboseala sau durerea.

Așadar, pentru a rămâne sănătoși și pentru a vă elibera de stres, trebuie să plângeți. Pentru bărbați și femei, lacrimile sunt un semn de curaj, tărie și autenticitate.

La fel ca și apa oceanului, lacrimile sunt o apă sărată. Lacrimile lubrifiază ochii, elimină substanțele iritante, reduc hormonii de stres și au anticorpi care luptă împotriva microbilor patogeni. Corpurile noastre produc trei tipuri de lacrimi: reflexe, continue și emoționale. Fiecare tip are diferite roluri de vindecare. De exemplu, lacrimile reflexe permit ochilor să îndepărteze particulele nocive atunci când aceștia sunt iritați din cauza fumului. Al doilea tip, lacrimile continue, sunt produse în mod regulat pentru a menține ochii lubrifiați; acestea conțin o substanță chimică numită „lizozim“, care au un rol anti-bacterian, protejând ochii de infecție. Lacrimile, de asemenea, pătrund în nas prin canalul lacrimal, pentru a menține nasul umed și fără bacterii. De obicei, după plâns, respirația noastră și frecvența cardiacă scad, intrând astfel într-o stare biologică și emoțională mai calmă.

Lacrimile emoționale au beneficii speciale de sănătate. Biochimistul și expertul Dr. William Frey, de la Centrul Medical Ramsey din Minneapolis, a descoperit că lacrimile reflexe sunt 98% apă, în timp ce lacrimile emoționale conțin, de asemenea, hormoni de stres care sunt excretate din organism prin plâns. După ce a studiat compoziția lacrimilor, Dr. Frey a constatat că lacrimile emoționale varsă acești hormoni, precum și alte toxine care se acumulează în timpul stresului. Studii suplimentare, de asemenea, sugerează că plânsul stimulează producerea de endorfine, tranchilizant natural al corpului nostru și hormoni prin care ne simțim bine. Interesant, oamenii sunt singurele creaturi cunoscute care produc lacrimi emoționale.

Plânsul ne face să ne simțim mai bine, chiar și atunci când o problemă persistă. În plus, față de detoxifierea fizică, lacrimile emoționale vindecă inima. De aceea, nu trebuie să ne abținem să plângem; am fost învățați de societate că a plânge e rău, că oamenii puternici nu plâng. Uitați de aceste preconcepții! Este bine să plângeți, este sănătos să plângeți.

Sursa: almeea.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *