Roșiile cu țugui, pot fi cancerigene. Chimicalele utilizate pentru coacerea forțată a lor sunt periculoase pentru sănătate. Evitați cumpărarea acestora!

rosii tugui

loading...

Specialiştii atrag atenţia că roşiile cu ţugui, deşi sunt prezentate ca fiind extrem de gustoase şi zemoase, sunt un adevărat pericol pentru sănătate. Coapte forţat, acest tip de roşii acumulează o cantitate mare de toxine, informează România TV.
În această perioadă tarabele din pieţe sunt pline de roşii care mai de care mai arătoase. Dar cele care atrag cel mai mult atenţia sunt roşiile cu ţugui, prezentate de comercianţi ca fiind extrem de gustoase. Specialiştii spun însă că aceste legume pe cât sunt de aspectuoase, pe atât pot fi de periculoase pentru sănătate.
„Acest ţugui poate să fie pe de-o parte o caracteristică genetică de soi sau poate să fie generat de stimulenţi chimici dacă s-au folosit pentru polenizare sau pentru coacere forţată”, a declarat acad. dr Costel Vânătoru, cercetător SCDL Buzău.
Şi cumpărătorii ştiu că în această perioadă legumele sunt coapte forţat, așă că nu au cum să fie sănătoase, dar recunosc că nu au ce face şi cumpără ce găsesc în piaţă.
Ca să evităm să mâncăm roşii toxice, specialiştii ne sfătuiesc să respectăm perioada de coacere a legumelor şi să le cumpărăm doar după ce ele ies în grădină.

Articol relatat de RomaniaTv.

Sursa foto: agrointel.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *