Există alimente care nu ar trebui ţinute niciodată în frigider. Iată care sunt acestea

frigider

loading...

Temperatura scăzută  are influenţă asupra proprietăţilor anumitor alimente, așa că fă bine și evită depozitarea acestora în frigider.

Astfel, pentru a păstra valorile nutritive ale unor alimente, trebuie evitată depozitarea lor la temperaturi scăzute.

Conform Gândul, acestea sunt alimentele care nu trebuie depozitate în frigider:

1. Pâinea nu trebuie introdusă în frigider. Răcoarea şi umezeala din frigider vor accelera procesul de apariţie a mucegaiului, iar pâinea se va întări, în loc să rămână moale şi pufoasă.

2. Ceapa trebuie păstrată la temperatura camerei, într-un loc fără soare şi fără umiditate. Depozitarea cepei în frigider dezvoltă rapid bacteriile proprii acestei legume.  Este foarte important ca ceapa să fie păstrată în coaja ei originală.

3. Roşiile cherry trebuie păstrate la temperatura camerei, pentru că altfel îşi vor schimba imediat textura şi aspectul.

4. Cartofii, îşi pierd gustul şi textura atunci când sunt păstraţi în frigider.

5. Punga de cafea desfăcută este ţinută în frigider, în mod eronat, de tot mai mulţi oameni. Cafeaua se păstrează într-un loc răcoros şi ferit de razele soarelui, dar nu în frigider. Se recomandă depozitarea cafelei într-un borcan care poate fi închis după fiecare utilizare.

6. Mierea trebuie păstrată în spaţii aerisite, răcoroase şi umbroase și nu ţinută în frigider, unde se va cristaliza mult mai repede.

7. Ciocolata trebuie, de asemenea, ţinută departe de frigider. Sub influenţa temperaturilor scăzute, aceasta îşi va modifica textura, mai scrie Gândul.

Foto: romaniatv.net

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *