Știi care este semnificația codului de pe eticheta fructelor și legumelor? Evită să cumperi legume sau fructe a căror cod începe cu cifra 8

cod plu

loading...

Ați observat cu toții că fructele şi legumele pe care le găsim în supermarketuri au etichete care conţin nişte coduri. Acestea sunt extrem de importante pentru… sănătatea noastră, iar în ciuda acestui fapt, noi le ignorăm aproape total.

Cine dintre dvs a  ales legumele şi fructele de import achiziționate din supermarketuri în funcție de codul etichetei și cine s-a întrebat ce semnificaţie au aceste coduri?

Potrivit digi24.ro,  codurile „PLU”  arată dacă fructul a fost crescut bio, cu îngrăşăminte chimice, sau dacă a fost modificat genetic. Aceste combinaţii de cifre sunt stabilite de Federaţia Internaţională pentru Standardul Produselor şi sunt folosite încă din anul 1990.

Codul, format din patru sau cinci cifre, indică cum a fost crescut produsul respectiv: ecologic, cu pesticide sau dacă a fost modificat genetic.

Astfel se explică şi diferenţa de preţ dintre merele organice şi cele crescute convenţional, de exemplu, care pot arăta la fel.

Astfel, orice cod care începe cu cifra 9 indică faptul că produsul  este organic, adică solul utilizat pentru cultivarea şi creşterea produsului respectiv nu conţine pesticide, îngrăşăminte, chimicale şi antibiotice. Alimentele ecologice nu numai că au un gust mai bun, dar sunt şi mult mai sănătoase.

Orice etichetă al cărei cod începe cu cifra 3 sau cifra 4 indică un produs crescut în mod convenţional. Mai precis, agricultura convenţională implică folosirea de pesticide și chimicale pentru a asigura culturi mai durabile, mai productive și mai rapide. Aceste produse sunt în mod evident nesănătoase și mai ieftine.

 Cifra 8 este boală curată. Aceasta indică faptul că produsele respective au fost supuse metodelor de creştere folosind inginerie genetică, adică alimentele cumpărate au fost manipulate genetic în scopul maximizării productivităţii. Evident  această categorie de produse trebuie evitată!

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *