Tu știi ce poate însemna cuvântul magic „abracadabra”? Află-i semnificația

abracadabra

loading...

Cuvintele magice sunt adesea folosite de magicieni în timp ce realizează trucuri pe scenă. Una dintre cele mai frecvente dintre aceste incantații este “Abracadabra”. Deși acest cuvânt este cunoscut de mulți, este probabil ca puțini oameni să fie conștienți de originea sa. În afară de “Abracadabra” există mai multe alte cuvinte magice care sunt folosite în mod popular de către magicienii de scenă. Ca și “Abracadabra”, originea acestor cuvinte este, de asemenea, un mister pentru majoritatea oamenilor.

În timp ce “Abracadabra” este folosit în mod curent de către magicienii de pe scenă pentru a-i distra pe spectatori, se spune că acest cuvânt îşi are originile în lumea antică romană. Atunci se credea că acest cuvânt conține o putere magică puternică în interiorul lui. Conform unei teorii, cuvântul “Abracadabra” derivă din cuvintele ebraice “ab, ben, ruach hakodesh”, care se traduc prin “Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt”. Astfel, cuvântul “Abracadabra” este de fapt o invocare a Sfintei Treimi din creştinism.

Conform unei alte teorii, acest cuvânt magic este derivat dintr-un alt cuvânt magic numit “abraxas”. Acest cuvânt este special, deoarece transformat în numere, în numerologia greacă, dă numărul 365, adică numărul de zile dintr-un an.

O altă teorie pentru originea cuvântului “Abracadabra” este expresia aramaică “Avra kadavra”. Fanii seriei Harry Potter ar fi probabil familiarizați cu această expresie, cu o vrajă similară – “Avada kedavra”. În seria Harry Potter, “Avada kedavra” funcționează ca un blestem de ucidere, iar J. K. Rowling, care a scris cărțile, se spune că s-a inspirat în numele incantaţiei din versiunea originală din limba aramaică. Semnificația inițială a acestor cuvinte magice, conform lui Rowling, a fost aceea de a “distruge un lucru” și a fost folosit pentru vindecarea bolilor.

În orice caz, “Abracadabra” a fost folosit ca talisman de-a lungul veacurilor. Șamanul roman din secolul al II-lea, Serenus Sammonicus, de exemplu, oferă o descriere în “Liber Medicinalis” despre modul în care poate fi folosit acest cuvânt magic. Cuvântul “Abracadabra” este scris pe o bucată de pergament în mod repetat, cu o literă înlăturată de fiecare dată, până când rămâne doar una. Folosirea acestei piramide întoarse “Abracadabra” este menționată de scriitori în vremurile trecute, ca de exemplu de Eva Rimmington Taylor (în secolul al XVI-lea) și de Daniel Defoe în secolul al XVIII-lea.

Totuşi, oamenii au încetat să mai creadă în eficacitatea lui “Abracadabra”, iar acest cuvânt mai este folosit doar de magicienii de scenă pentru a efectua trucuri magice.

Sursa: lovendal.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *