Vindecarea prin rugăciune. Sfaturile incredibile ale părintelui Argatu pentru vindecarea bolilor grave

argatu2

loading...

Părintele Argatu (1913-1999) a fost un preot ortodox, renumit duhovnic și exorcizator român. La șapte ani de la trecerea sa la cele veșnice, în mai 2006, trupul său a fost deshumat și s-a găsit aproape intact.

Într-un interviu acordat în anii 90, el spune următoarele lucruri interesante despre boli:

* Sunt două feluri de boli. Există o boală trupească și mai este o altă, numita boală sufletească. Dar știința doctorului nu trebuie nesocotită, căci tot de la Dumnezeu este. Așa că e bine să fie întrebat și el, iar dacă sfaturile lui n-au adus vindecarea, omul să vină la preot, să-și cerceteze sufletul, căci s-ar putea să fie vorba de demoni, care își încearcă puterea asupra multor oameni.

* După cum spune Iisus Hristos, demonii sunt de trei categorii: „Vă dau eu putere vouă să călcați peste șerpi, peste scorpii, și alte cele.” Cei numiți șerpi dau târcoale copiilor mici. Atunci când pruncul doarme, matale te duci acolo și scapi, să zicem, o tigaie. Zbang! Iar copilul, dacă mama nu-i prin preajmă să-l aline, se sperie tare și capătă epilepsie. Ori când părinții se grăbesc, ca imediat ce termină slujba, preotul să facă botezul, să fie fala mare, să vină lume multă. Și dacă preotul care face legătura cu Dumnezeu, e prea obosit, și fie nu spune dezlegările, fie vorbește gura fără dânsul, atunci iarăși poate copilul să capete epilepsie. E știut apoi că pruncii fără botez cad ușor sub stăpânirea dracilor și a blestemelor.

* La copii epilepsia se vindecă prin rugăciuni care se fac lunea, miercurea și vinerea. Dar pentru aceasta, trebuie să țină post negru și mama și tata. Dacă se întâmplă cumva să fie mai mare de un an sau doi, copilul se însănătoșește cu rugăciuni în șapte luni, miercuri și vineri. Când copilul este mai mare de șapte ani, și dracul are mai multă putere, trebuie să ridici rugăciunile în nouă săptămâni. Iar dacă nici în nouă săptămâni nu s-a vindecat, atunci dracul a avut mai multă putere și credința oamenilor a fost mai mică. Totuși, sunt unii șerpi care ies la treisprezece săptămâni, alții la patruzeci.

* Categoria a doua este a scorpionului sau a scorpiei; aceasta este mai puternică decât prima. Și dacă au trecut 40 de săptămâni, iar omul nu s-a întremat, înseamnă că este sub puterea lor. Cum sunt alungați asemenea diavoli? În prima săptămână de post nu mănânci nimic luni, marți, miercuri și vineri. Ții șapte săptămâni dintr-acestea, iar dacă nici așa nu a pierit boala, este semn că s-a trecut la categoria a treia, a lui Scaraotchi. Acesta are și subalterni, și fiind atât de puternic, poate face mult rău. Așa că și truda este mai mare când vrei să-l alungi: omul trebuie să țină post negru 16 zile la rând și să bea numai aghiazmă, dimineața ori dacă nu reușește, ține 30 de zile de post neîntrerupt, iar dacă n-a izbutit nici astfel, va urma un post negru de 40 de zile.

Sursa: almeea.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *