Constelația Orionului. Originea civilizației noastre și legătura cu marile piramide egiptene și mayașe

orion

loading...

De ce acest model de stele se repetă în monumentele din întreaga lume antică? De ce omul antic a considerat constelația Orion ca fiind una dintre constelațiile cele mai proeminente în cer? Orion a fost una crucială pentru omul antic în trecut, iar aceste civilizații demult pierdute au plătit tribut zeilor din Orion, construind monumente incredibile și plasându-le în anumite locații de pe Pământ.

Astronomii se referă la Orion ca M42, dar umanitatea antică știa despre această constelație cu mii de ani înainte de existența astronomiei moderne, fără ajutorul telescoapelor și a calculatoarelor. Orion este un loc unde se nasc stele, iar astronomii se referă la Orion ca la o „pepinieră stelară.”

Constelația Orion este una dintre formațiunile de stele cele mai proeminente pe cerul nopții și este una dintre cele mai renumite constelații ușor de identificat, noaptea pe cerul senin. Ea este numită Orion, după zeul grec din secolul al 8-lea î.Hr. Atunci când uniți stelele, ele formează capul, umerii, centura și picioarele unui om. Cele trei stele principale din constelație sunt Alnilam, Alnitak și Mintaka.

Mitologia egipteană spune că zeii au coborât din stelele din centura lui Orion și din Sirius, aceștia fiind cei care au creat rasa umană. Steaua Sirius, dar și stelele din Orion sunt, probabil, unele dintre cele mai importante stele de pe cerul nopții, nu numai pentru greci și egipteni, ci și pentru alte civilizații antice din Babilonia, din America de Sud, America Centrală și chiar și pentru triburile native americane din America de Nord.

Este doar o coincidență că plasarea unora dintre cele mai importante monumente de pe Pământ (ca de exemplu, piramidele) pare să fie făcută pentru a imita centura lui Orion pe cer? Cum ar putea exista structuri similare ce indică spre Orion, și care au fost construite de civilizații situate la mii de kilometri distanță, care, potrivit oamenilor de știință moderni, nu au fost conectate în niciun fel? Este aceasta o coincidență cosmică incredibilă? Aztecii, mayașii, egiptenii antici și alte civilizatii antice – toți indicau spre Orion.

În Egipt, textele piramidale descoperite ca fiind sculptate în pereții piramidelor, datând din anul 2400 î.Hr., vorbesc despre un faraon egiptean, Unas, care a domnit timp de 30 de ani, și care a făcut în cele din urmă călătoria sa finală către sistemul de stele Orion.

Sursa: almeea

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *