Viitorul aparține celor care se pregătesc pentru el

succes

loading...

Începe astăzi, dacă nu ai făcut-o deja, să exersezi fiind liderul în viață și în cariera sau afacerea ta prin faptul că stabilește scopuri, te concentrezi asupra visurilor tale și îi încurajezi pe alții să facă la fel. Acest lucru te va ajuta să fii mai conștient de locul spre care te îndrepți. Nu vei fi la fel ca cei mulți care se întreabă unde au fost și cum au ajuns acolo.

Două întrebări importante pe care trebuie să ți le pui sunt: „Care este domeniu meu de activitate?” Domeniul de activitate sunt oamenii, da? (Nu uita că toate afacerile au ca domeniu de activitate oamenii.) Și: „Care sunt misiunea mea, țelul și visul meu?”. Ce te împinge să faci ceea ce faci?

Ține minte că dacă ceva merită făcut, merită făcut prost până când îl poți face bine. Încearcă și dacă faci greșeli, stai liniștit. Face parte din proces. Succesul vine din făcut. Cu răspunsurile la aceste întrebări îți poți stabili prioritățile și scopurile.

Sunt bine definite misiunea, țelul și visul tău? De ce crezi că te afli pe pământ? Cu ce lucru care să-ți placă să îl faci poți contribui? Ce ai prefera să faci chiar dacă nu ai fi plătit? De ce ar fi nevoie pentru a-ți duce afacerea sau cariera într-un anumit punct?

Pentru a-ți începe călătoria, trebuie să-și stabilești scopuri, însă pentru a le atinge – pentru a-ți pune planul în mișcare – trebuie să muncești. Trebuie să îți planifici munca și apoi să îți aplici planul.

Când îți vei stabili scopurile, vei fi influențat de viața personală și de cea de afaceri. Deși este important să îți stabilești scopuri care să îți satisfacă nevoile și dorințele, trebuie să te gândești cum se vor potrivi acestea cu scopurile generale ale familiei. În plus, ce vor membrii familiei tale și cum îi poți ajuta să obțină acele lucruri?

Direcția în care se îndreaptă scopurile tale este în legătură directă cu impactul dorințelor tale individuale. Ce vrei cu adevărat să realizezi? Ce ai tot „lăsat pe altădată”? Vei face sacrificiile necesare? Vei face orice este nevoie, zi de zi, pentru a da viață acelui lucru și vei fi hotărât să nu lași circumstanțele să-ți stea în cale? Vei fi mai puternic decât acestea?

Un alt avantaj al leadershipului prin scopuri și visuri este că ai un lucru asupra căruia să te concentrezi și înspre care să înaintezi și că poți să-ți controlezi și să-ți măsori performanța. Acest fapt te va ajuta să-ți oferi o motivație puternică de a lupta neîncetat pentru a-ți atinge scopurile și visurile deoarece acestea sunt clare tot timpul.

Închipuiește-ți că ești chemat să vii și să-ți îndeplinești visul. Privește-l ca pe un avans, dacă vrei. În timp ce continui să plătești prețul, adică să servești mai mulți oameni și să-ți atingi scopurile, orice ți se cere, visul tău va fi în cele din urmă plătit în totalitate – și va deveni parte din realitatea ta. Va fi al tău. Apoi vei putea avea un vis și mai important și o vei putea face iar. În ce aventură se transformă viața ta!

Sursa: Thomas Smith, „Totul depinde de tine!”, ed. Amaltea, 2010

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *