Albert Einstein, despre existența lui Dumnezeu

albert einstein

loading...

Existența lui Dumnezeu este un subiect intens dezbătut. Chiar și Albert Einstein a avut această dilemă. Ce credea Albert Einstein despre Dumnezeu, religie, credință și știință? Având în vedere statutul său în domeniul științei, nu este deloc surprinzător faptul că toată lumea ar putea dori să știe ceea ce credea despre existența lui Dumnezeu.

Totuși, pe măsură ce ne uităm la natura echivocă a unora dintre afirmațiile sale, acest lucru este mai complex decât ar putea să pară.

Cu toate acestea, Einstein nu a fost întotdeauna echivoc. El a spus adesea în mod clar că a respins existența unui Dumnezeu personal, a unei vieți de după moarte, a religiei tradiționale, iar poziția lui politică i-a surprins pe cei mai mulți.

Einstein a negat zeii personali și rugăciunea

Este un subiect complex: Albert Einstein a crezut în Dumnezeu? Există ideea că știința și religia au interese contradictorii și mulți teiști religioși susțin convingerea că știința este ateistă. Cu toate acestea, mulți teiști doresc să creadă că Einstein a respins cu adevărat ideea de Dumnezeu.

De-a lungul vieții sale, Einstein a fost foarte consistent și clar în legătură cu convingerile sale cu privire la zeii și rugăciunile personale. De fapt, într-o scrisoare din 1954 el scria: „Nu cred într-un Dumnezeu personal și nu am negat niciodată acest lucru”

Citește continuarea aici

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *