Cărți considerate blestemate, care au schimbat percepția asupra vieții

carti blestemate

loading...

De-a lungul timpului, ideea cărților blestemate a fascinat și interesat numeroși oameni de știință. Dacă privim în istorie vom vedea că aceste cărți au fost interzise, iar cei care nu respectau acest ordin erau condamnați la moarte.

Chiar Vaticanul întocmise o listă cu astfel de cărți care nu trebuiau nici măcar atinse, cât despre citit nici vorbă. În prezent, cărțile care tratează subiecte din domeniul demonologiei sunt la mare preț. Acest lucru se datorează faptului că ele sunt foarte rare, au fost distruse de-a lungul secolelor, fie de stat, fie de biserică.

La mare preț sunt și gravurile care au fost interzise în trecut. Cele mai faimoase sunt Dansuri Macabre și cea a lui Michael Wolgemut din lucrarea sa Liber Chronicarium. Aceste gravuri îi reprezintă pe Zeii morții dansând cu oameni din toate categoriile sociale.

Ideea pe care o sugerează aceste gravuri este că toți suntem egali în fața morții, bogați, săraci, copii, bătrâni. Această idee a supărat Vaticanul. Pentru cei care nu respectau ordinul dat de Vatican s-a procedat la o soluție extremă. Paginile cărților interzise erau otrăvite cu spori de ciuperci. Moartea cititorului survenea în câteva zile. Așa s-a creat legenda cărților blestemate.

Cartea lui Toth este poate cea mai veche carte care a fost interzisă. Pentru egipteni, Toth era personajul care media disputele dintre zei. Acești zei proveneau din ceruri, poate așa se explică fulminanta dezvoltare a egiptenilor. Zeii, cu cunoștințele lor, au reușit să creeze în Egipt un stat puternic și foarte dezvoltat. Cine erau aceștia?

Se spune că această carte a fost primită în dar de către egipteni de la zei. Cine citește această carte deține puterea absolută. Se spune că fiul lui Ramses al II lea avea în posesie această carte și a devenit stăpânul pământului, al animalelor, apelor și chiar al morților. Din cauza puterilor malefice pe care această carte le dădea posesorului, s-a decis arderea acesteia. Focul nu a putut să o distrugă.

Un alt lucru interesant este modul cum Nefer Ka Ptah a intrat în posesia ei. Ajutat de un preot și un magician, el a reușit să scoată cartea dintr-o cutie care se afla pe fundul unei ape. Cutia era păzită de un șarpe nemuritor care a fost tăiat în două și cele două bucăți au fost îngropate la mare distanță, pentru a nu putea să se refacă. Citirea primei pagini a relevat misterele cerului, pământului, abisului, limbajul animalelor. Cea de a doua pagină a relevat soarele strălucind pe cerul nocturn, în jurul acestora apărând Zeii.

Nefer a fost înmormântat cu această carte care a fost descoperită mai târziu de către Appolonius. De-a lungul istoriei cartea a tot reapărut. Este interesant că toți posesorii acestei cărți au avut morți ciudate. O altă carte interzisă a fost Turris Babel. Motivul pentru care a fost interzisă este o gravură care reprezintă Pământul și Luna unite printr-un turn. Turnul are forma unei spirale cu vârful pe Lună. Cu siguranță gravura sugerează ideea de teleportare, concept enunțat și de Einstein, atunci când vorbește despre plierea a două puncte din spațiu.

Cartea a fost interzisă de către Vatican. În timpul unei călătorii în Egipt, Elena Blavatskaia a făcut cunoștință cu un magician de origine coptă, care i-a povestit despre o carte periculoasă, care se află într-o mănăstire din Tibet.
Cartea lui Dzyan dezvăluie misterele structurii și ordinei mondiale a Universului nostru. Marii înțelepți tibetani au primit aceste cunoștințe direct de pe planeta Venus, ori de la Rațiunea Supremă, ori de la extratereștrii.

Blavatskaia a reușit să intre în posesia acestei cărți. A primit amenințări cu moartea de la cei care doreau să returneze cartea, s-a îmbolnăvit grav, vaporul pe care se afla a explodat și ea a supraviețuit. Ca să scape de blestem s-a hotărât să facă publică această carte publicului londonez. În timpul prezentării a fost atacată de un individ care a spus că este dirijat de la distanță în uciderea ei. În final cartea a dispărut din seiful hotelului.

După ani de zile, Blavatskaia a reușit să intre în posesia unei copii a cărții, care era scrisă în limba Senzar. În 1915 a tradus cartea în limba engleză. Ediția se află la Biblioteca Congresului American. Misterul a rămas. Conține această carte cunoștințe secrete ale înțelepților indieni, cu ajutorul cărora cărțile pot fi citite la distanță, obiectele pot fi controlate și poate fi obținută cheia de la biblioteca Rațiunii Supreme?

Sursa: efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *