Cele mai ciudate legi din lume. Noi stăm totuși bine

parlament

loading...

În toate țările există legi care mai de care mai stranii. Autoritățile dau câteodată dovadă de un exces de zel demn de invidiat, însă acesta este direcționat către unele lucruri care, în opinia multora, nu sunt chiar atât de importante.

Iată câteva din cele mai ciudate legi  existente în lume:

  1. Thailanda. În această țară este ilegal să ieși afară din casă dacă nu porți lenjerie intimă pe dedesubtul hainelor. De asemenea, vei avea probleme dacă vei călca pe moneda națională sau dacă te afli în pielea goală atunci când ești la volan.
  2. Elveția. Aici este interzis să produci, să depozitezi sau să vinzi absint (băutură alcoolică tare, de obicei 70 grade, de culoare verzuie, preparată din frunzele unei specii de pelin (Artemisia absinthium), anason, fenicul și alte plante aromatice. Este un excitant al secreției gastrice, deoarece conține substanțe amare), însă această băutură alcoolică poate fi consumată fără probleme. Duminica este interzis să îți speli mașina sau să îți întinzi hainele la uscat. După ora 22:00 nu ai voie să tragi apa la toaletă, în cazul în care locuiești la bloc.
  3. Suedia. Prostituția este legală însă este ilegal să folosești serviciile unei prostituate. Este ilegal să îți vopsești casa la exterior fară a primi o autorizație din partea autorităților.
  4. Coreea de Sud. Polițiștii de la Polița rutieră au obligația de a raporta fiecare mită pe care o iau de la motocicliști.
  5. Singapore. Nu ai voie să mergi dezbrăcat în jurul casei tale pentru că acest lucru este considerat a fi pornografic. Dacă nu reușești sau uiți să tragi apa la o toaletă publică ești pasibil de amenzi foarte mari. Țigările sunt ilegale în toate locurile publice, iar guma de mestecat este interzisă. De asemenea, homosexualii nu au voie să trăiască în țară.
  6. Marea Britanie. Dacă iei un bagaj abandonat de pe stradă, fapta ta va fi considerată act de terorism. Băiețeii sub 10 ani nu au voie să vadă manechine de plastic dezbrăcate. Pământul trebuie lăsat moștenire celui dintâi născut băiat.
  7. Australia. Numai electricienii autorizați au voie să schimbe becuri. Până de curând sentința de închisoare pe viață dura numai 25 de ani.
  8. Canada. Este ilegal să spui că practici vrăjitoria. Nu ai voie să îți repari sau să îți speli mașina pe stradă. Atunci când plouă,  este interzis să îți uzi gazonul din fața casei.
  9. Israel. Pentru a putea merge cu bicicleta, fiecare persoană are nevoie de autorizație. Este interzisă prin lege hrănirea animalelor de companie în public.
  10. SUA. În Oklahoma poți fi arestat dacă te strâmbi la un câine. Pe de altă parte în New Jersey este ilegal să porți o vestă antiglonț atunci când comiți o crimă. Dakota de Nord are o lege care spune că este interzisă servirea berii și a covrigeiilor sărați în același timp în baruri sau restaurante. Cei din Connecticut au interzis oamenilor să traverseze strada mergând în mâini. Femeile trebui să ceară acordul scris al soților lor pentru a putea purta dinți falși în Vermont.

Par legi amunzante pentru unii, dar  pentru alții încălcarea  lor devine un motiv pentru a fi aduși în fața justiției.
Sursa : bunadimineata.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *