Chivotul Legământului din Biblie: invenţie extraterestră sau artefact divin?

chivot

loading...

Israeliții din vechime au făcut Chivotul Legământului în conformitate cu planul și porunca lui Dumnezeu, pentru a-şi proteja cele 10 porunci care au fost scrise pe două tăbliţe de piatră, împreună cu texte din Biblia Evreiască, toiagul lui Aaron şi o cantitate simbolică de mană.

Cartea Exodului spune că acest Chivot al Legământului conține cele 10 porunci pe care Dumnezeu le-a dat lui Moise pe Muntele Sinai, undeva în jurul anului 1440 î.Hr. Dumnezeu a dat şi porunca: “Uitaţi-vă la Chivot, dar să nu-l atingeţi”. Un israelit, pe nume Uza, a sfidat acest lucru și a atins Chivotul Legământului, însă încercarea sa l-a costat viaţa. În 1933, un profesor de inginerie a spus, referindu-se la acest eveniment, că bărbatul a murit din cauza unui fulger de 10.000 de volți de electricitate pe care l-a degajat Chivotul.

Există teoreticieni ai conspiraţiei care spun că acest Chivot al Legământului este o invenţie extraterestră, fiind atât o armă de distrugere (cumva o bombă nucleară), cât şi un dispozitiv de “comunicare cosmică”. Într-unul din filmele “Indiana Jones”, naziştii deţin Chivotul Legământului care are puteri paranormale extraordinare. Oare producătorii lui “Indiana Jones” s-au bazat pe informaţii secrete despre Chivot atunci când au realizat filmul?

Tot conspiraţioniştii mai spun că Chivotul Legământului ar putea fi un sistem complex de producere a energiei, energia care poate fi folosită ca armă.

Dar unde se află acum Chivotul? Există mai multe teorii privind locaţiile posibile: insula Oak din Canada (Chivotul Legii a fost ascuns de cavalerii templieri în “tunelul comorii” din Insula Stejarului?), în Zimbabwe (Africa) sau în Ierusalim (Chivotul Legii din Biblie a fost găsit în Zimbabwe…sau în Ierusalim!? Un om de ştiinţă susţine că a găsit pe Chivot sângele lui Iisus Hristos, iar rezultatul analizei e şocant!)

Sursa: lovendal.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *