Douăsprezece chei pentru a experimenta magia momentului prezent

moment prezent

loading...

Ni s-a întâmplat tuturor atunci când am căzut sub vraja unui moment, în viața noastră. Un peisaj minunat, un apus de soare, o frumoasă piesă de artă sau un ritm de muzică ce ne-a vrăjit. Poate ni s-a întâmplat când ne-am pierdut în tăcerea unui moment de pace. De ce este acest moment atât de magic, care este secretul său?

Iată 12 chei pentru a experimenta magia Momentului Prezent:

Cheia 1.

Mintea se oprește din funcționare, fluxul constant de gânduri este suspendat.

Cheia 2.

Atunci când gândurile dispar, același lucru se întâmplă cu problemele și conflicetele noastre și apropae uităm de suferințele noastre.

Cheia 3.

Egoul dispare, povestea personală se oprește și linia identității noastre obișnuite se rupe.

Cheia 4.

Practic pășim în afara liniei timpului psihologic, ne oprim din rememorarea durerilor din trecut și nu ne construim identitatea bazându-ne pe viitor.

Cheia 5.

Suntem treji și nu există decât momentul prezent pentru noi. Sufletul nostru este infuzat de liniștea Conștiinței și de Bucuria Existenței.

Cheia 6.

Aceste momente nu durează mult timp, pentru că mintea începe să lucreze din nou imediat și începe să controleze momentul categorizându-l și dându-i nume.

Cheia 7.

Atenția noastră se va îndepărta în acel moment de Miracol, înapoi la minte și identitatea noastră obișnuită se reconstruiește în câteva secunde.

Cheia 8.

Ne întoarcem la timpul psihologic și, prinși în el, experimentăm din nou problemele și suferințele noastre.

Cheia 9.

Amintirea momentului magic este doar o impresie transparentă, o senzație inconștientă că ceva miraculos ni s-a întâmplat, însă din păcate am ratat o șansă.

Cheia 10.

Este important să învățăm cum să ne folosim de aceste momente magice și, când poarta se deschide din nou, să avem curajul să ne întrebăm: ”Cine sunt eu dincolo de povestea mea personală?”

Cheia 11.

Dar chiar și în momentul în care stăm de această parte a Conștiinței, nu am intrat încă. Putem intra doar dacă putem răspunde la orice întrebare cu ”Acesta este doar un gând, un produs al minții și nu are nimic de-a face cu realitatea.”

Cheia 12.

Dacă suntem capabili să spunem nu la orice întrebare pe care o născocește mintea, tot ceea ce mai este nevoie este să ne îndreptăm atenția către Conștiința din noi care privește lumea prin ochii noștri și ascultă lumea prin urechile noastre. Fii curajos ca să te deschizi către Spiritul treaz, viu din interior.

Sursa: noulpamant.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *