Îmbunătățește-ți stilul de viață, punându-ți cinci întrebări la sfârșit de săptămână

ganduri

loading...

La sfârşitul fiecărei săptămâni este ideal să-ți acorzi câteva clipe pentru a cugeta şi a-ţi pune întrebările importante, care să te ajute să-ţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă şi modul în care priveşti lumea din jur.

1. Ce surprize plăcute ai descoperit în introspecție săptămâna ce-a trecut

Fiecare moment din viaţă este important şi fiecare clipă vine cu ceva nou. Învaţă să te bucuri de tot ceea ce primeşti şi să apreciezi lucrurile care ţi se întâmplă. Niciodată nu este prea târziu pentru a învăţa să găseşti părţile frumoase din toate clipele unei zile.

2. Ce-ai învăţat în săptămâna ce-a trecut

Această întrebare te va ajuta să faci diferenţa dintre activităţi şi realizări. În fiecare zi trebuie să realizezi anumite sarcini, care de multe ori nu îţi sunt pe plac, însă din fiecare poţi învăţa câte ceva nou. Aşadar, în weekend, gândeşte-te ce ai învăţat nou în săptămâna ce-a trecut şi cum poţi folosi aceste “lecţii” pe viitor.

3. Ce ai fi putut să faci diferit

A fi productiv nu înseamnă doar să faci lucrurile care ţi se cer, ci să faci lucrurile potrivite. La sfârşitul fiecărei săptămâni, gândeşte-te cum ai petrecut timpul şi cât de importante au fost lucrurile pe care le-ai realizat. Încearcă să îţi alcătuieşti un program pentru următoarea săptămână în care să pui mai mult accent pe lucrurile care contează cu adevărat.

4. Cum au afectat teama şi nesiguranţa acţiunile tale

Să nu ştii ce drum trebuie să urmezi poate fi destul de dificil, însă dacă eviţi să faci anumite lucruri din cauza nesiguranţei, îţi poţi pierde încrederea în tine. Din acest motiv, este important să te gândeşti la temerile tale şi să încerci să le depăşeşti. Astfel, nu vei mai rata momente importante din viaţa ta din cauza fricii de a încerca ceva nou. La sfârşitul fiecărei săptămâni, gândeşte-te la toate lucrurile pe care le-ai pierdut, fiindcă nu ai avut curaj să-ţi asumi un risc, apoi caută soluţii pentru a-ţi depăşi frica de nou.

5. Cum trebuie să începi noua săptămână

O nouă săptămână, un nou început. Ziua de luni va veni cu noi oportunităţi şi poţi să te gândeşti de pe acum ce paşi ai de urmat în această nouă aventură.

Sursa: imparte.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *