Cinci dictatori şi obiceiurile lor extravagante: obsedaţi de voodoo, marijuana şi de cultul personalităţii

mistere-45

loading...

Dictatorii sunt fiinţe problematice în esenţa lor, iar unii dintre ei au sau au avut obiceiuri foarte ciudate, care nu se potrivesc imaginii lor. Unii au fost amuzanţi în obiceiurile lor, alţii – criminali.

1. Kim Jong Il

Kim Jong Il a murit în 2011 şi a fost urmat la conducerea Coreei de Nord de fiul său, Kim Jong Un. Jong-Il adora să mănânce şerpi, păianjeni şi carne de hipopotam. De asemenea, a interzis parfumurile şi after shave-ul din casa sa. Fiul său, actualul lider de la Phenian, iubeşte formaţia „The Beatles”, ar dori să arate ca Jean-Claude Van Damme şi ia proteine pentru acest lucru.

2. Papa Doc

Papa Doc, Francois Duvalier, a fost preşedintele din Haiti între 1957 şi 1971. După ce a avut un atac cerebral, obiceiurile sale ciudate au devenit de-a dreptul şocante. Era obsedat de voodoo şi s-a considerat spiritul morţii din această cultură, Baron Samedi. De asemenea, a susţinut că a cauzat asasinarea lui John F. Kennedy cu ajutorul unui blestem voodoo, spunând că a trimis un emisar să colecteze aer de lângă Kennedy, pentru a-l ajuta la vrăjile sale. Când un lider al comunităţii i-a spus că un rival politic s-a transformat în câine negru, a poruncit ca toţi câinii negri să fie ucişi.

3. Francisco Macias Nguema

Francisco Macias Nguema a fost preşedintele Guineei Ecuatoriale din 1968 până în 1979. A fost unul dintre cei mai mari dictatori ai timpurilor sale. Nguema promova educaţia, dar a închis toate şcolile private, i-a alungat pe intelectuali din ţară şi a închis spitalele. S-a autoproclamat „maestru în ştiinţă, educaţie şi cultură”. Nebunia sa venea din faptul că avea obiceiul să se drogheze cu „bhang”, un derivat al marijuanei, care îl convingea că era un doctor extraordinar. Şi-a ucis majoritatea adversarilor politici, dar l-a asasinat şi pe preşedintele băncii centrale din ţară, mutând toţi banii în propria sa casă.

4. Jean-Bedel Bokassa

Colonelul Jean-Bedel Bokassa a devenit preşedintele Republicii Centrafricane în 1966, dar 10 mai târziu a decis că această funcţie nu mai este suficientă pentru el şi s-a autointitulat Împărat al Africii Centrale. Numele său oficial a fost „Împăratul Bokassa I al Africii Centrale”. Ceremonia sa de înscăunare a fost una fastuoasă, având o pelerină lungă şi un vultur de aur în spatele tronului său. Totul a fost preluat de la modelul său în viaţă, Napoleon. Ceremonia a fost pregătită timp de un an şi costul ei a fost cât venitul intern brut al Republicii Centrafricane. Bokassa a importat 240 de tone de mâncare franţuzească, coroana sa a costat 3 milioane de dolari şi avea 8.000 de diamante. Francezii l-au dat jos de la conducerea statului în 1979 din cauza masacrelor pe care le-a înfăptuit. A fost în exil până în 1986 şi a revenit în ţară. A murit liniştit în 1996, considerându-se al 13-lea apostol. A avut 62 de copii.

5. Saparmurat Niyazov

Saparmurat Niyazov a fost la conducerea Turkmenistanului şi a murit în 2006. A avut pasiuni ciudate, dar cea mai clară a fost cea de a redenumi lucruri. A redenumit toate lunile anului, iar pâinea a numit-o, în cinstea mamei sale, cu numele acesteia. A avut o statuie cu chipul său, fabricată din aur, care se învârtea după Soare. A avut un palat de gheaţă construit într-o ţară aproape deşertică şi a scris o carte de istorie în care a devenit personaj principal. În momentul când voiai să-ţi iei permisul auto, ţi se dădea un examen din cartea scrisă de dictator. Nu ştiai, nu treceai.

Sursa: historia.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *