Mituri despre relația de cuplu. Principala cauză a despărțirilor

cuplu(1)

loading...

Auzim adesea că principalele motive care stau la baza destrămării cuplurilor sunt sexul, apariția rutinei, discuțiile despre finanțe sau infidelitatea. Nimic mai neadevărat: principala cauză a despărțirilor sau divorțurilor este lipsa de comunicare.

Un studiu realizat de experții YourTango a scos la iveală miturile care circulă despre dragostea, sexul și terapia de cuplu. In mod surprinzător, psihologii au demontat miturile care circulă în presă despre relațiile de cuplu și au oferit o privire din interior asupra relațiilor pe care le consiliază.

Iată cele mai frecvente greșeli pe care le citim despre legăturile dintre bărbați și femei, sex și infidelitate:

1. Majoritatea cuplurilor se despart din cauza infidelității. Nu, experții susțin ca lipsa comunicării este cea care cauzează rupturi în cuplu. Aceasta este urmată indeaproape de pierderea acelei legături intime și apropiate dintre cei doi parteneri. Lipsa de înțelegere a partenerului și a nevoilor lui duce la apariția frustrării și, în final, la despărțire, conform experților.

2. “Numai soțul meu nu ma ascultă niciodată”. Crezi că numai în cuplul vostru apar probleme de comunicare? Te înșeli amarnic. 72% dintre psihologi au recunoscut că cea mai mare problemă pe care trebuie să o rezolve este legată de modul în care comunică soții și soțiile.

3. Motivele principale de ceartă în cuplu sunt banii și sexul. Conform cercetărilor, partenerii se ceartă deoarce simt că nu mai sunt importanți unul pentru celălalt. Pe locul doi în topul semințelor de scandal se află comunicarea și abia apoi banii și sexul pe locurile trei, respectiv patru.

4. Rezultatele terapiei se văd peste ani. In realitate, îmbunătățirile se văd după primele 4-10 ședinte. Ele sunt surprinzătoare și extrem de încurajatoare, mai ales dacă cei doi respectă cu strictețe regulile impuse de terapeut.

5. Sesiunile de terapie vor afecta viața sexuală. Dimpotrivă! 80% dintre cupluri îi mărturisesc psihologului că viața lor intimă se îmbunătățește considerabil după primele întâlniri cu el.

6. E greu să găsești un bun specialist care să se ocupe de relația ta. De fapt, principalul motiv din cauza căruia ședintele dau greș este lipsa de implicare a partenerilor în procesul de recuperare.

7. Infidelitatea duce, automat, la divorț sau despărțire. Experții admit că, într-adevăr, infidelitatea este cel mai mare obstacol peste care trec cuplurile, dar el nu este de nedepășit.

8. Cuplurile sunt predispuse să înșele dacă sunt de mult timp împreună deoarece sunt plictisite. Specialiștii susțin că cea mai dificilă perioadă pentru un cuplu este cuprinsă între primii 3 și 5 ani. În acea perioadă sunt partenerii cel mai predispuși să înșele, urmând ca ulterior această tendință să dispară definitiv.

Sursa: cerceteaza.com

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *