Oera Linda. Totul despre Apocalipsa

oeralindaboek-cartes-mercator-frise-688po

loading...

Lumea ştiinţifică a aflat despre Oera Linda în anul 1860. Manuscrisul este scris în frizona veche, o limba germanică, fiind o culegere de istorii religioase, istorice și mitologice.

Desfășurarea lor se întinde pe o perioadă cuprinsa între 2194 î.e.n. și 803 e.n, cartea descriind povești uimitoare și precis datate.

Conform uneia dintre povești, Europa a fost cândva o societate matriarhală, condusă de o castă de preotese. Oera Linda mai face referire și la un mit cunoscut, Atlantida.

Continentul se afla în nordul Europei și s-ar fi scufundat in anul 2193 î.e.n. Nici până astăzi istoricii nu au reușit să-i identifice autorii.

Istoricii care susțin informaţiile din această carte sunt convinși că civilizația europeană a fost distrusă în anul 2193 î,e.n., de un cataclism de proporții deosebite. Sfârșitul vechiului regat al Egiptului s-a produs în anul 2200 î.e.n., la fel și imperiul Akkadian, data care a fost coroborată cu dezastrul din Europa.

Se consideră că bule de foc au căzut din cer, făcând numeroase pagube materiale și umane. Timp de trei ani, cutremure, erupții vulcanice, tsunami s-au abătut asupra pământului.

Texte vechi chinezești fac referire la acest eveniment și îl descriu ca pe o ploaie de pietre care au bombardat pământul. Se presupune că în aceeași perioadă, orașele indiene Mahenjo Daro și Harappa au dispărut.

In anul 1922, cartea a captat atenția istoricului german Herman Wirth. Acesta a fost unul dintre fondatorii institutului Ahnenerbe.

Acest institut avea ca scop investigarea culturii rasei ariene. Arienii ar fi dispărut în jurul anului 2200, ca urmare a acestui cataclism. Odată cu ei și atlanții.

Sursa: efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *