Secretele umanității: Kumari Kandam, continentul pierdut

kumari

loading...

În dualitatea realității fizice găsim opusul în toate lucrurile. Civilizaţiile mitice care se presupune că o dată au existat Atlantis şi Lemuria au aceeași iconografie în toate miturile despre creație, distrugere și zeii , iar acestea sunt în părți comune din adevărul absolut.

Kumari Kandam se referă la un continent mitologic pierdut cu o civilizație antică Tamil, era situat la sud de India, în Oceanul Indian. Alte denumiri sau variante de ortografie și includ Kumarikkantam și Kumari Nadu.

În secolul al 19-lea, savanții europeni și americani au speculat existența unui continent scufundat numit Lemuria, pentru a explica asemănările geologice și între Africa, India și Madagascar. O secțiune de cunoscători ai civilizaţiei Tamil au adaptat acestei teorii referindu-se la terenurile Pandyan pierdute la ocean, așa cum este descris în literatura de specialitate vechie Tamil și sanscrită.

Conform acestor scriitori, o civilizație antică Tamil a existat pe Lemuria, înainte de a fi pierdută în mare într-o catastrofă. În secolul 20, scriitorii Tamil au început să folosească numele de „Kumari Kandam” pentru a descrie acest continent scufundat.

Deși teoria continentului Lemuria a fost mai târziu adoptata pentru a demonstra teoria derivei continentelor, conceptul a rămas popular printre reformatorii Tamil ai secolului 20. Potrivit acestora, Kumari Kandam a fost locul unde s-au organizat primele două academii literare Tamil (sangams) în timpul domniei Pandyan. Ei au susținut despre Kumari Kandam căci ar fi leagănul civilizației pentru a dovedi vechimea limbii și culturii Tamil.

Termenul Kumari Kandam apărut pentru prima dată în secolul al 15-lea la Kanda Puranam, versiunea Tamil a Skanda Puranam (texte hinduse religioase). Cu toate acestea, povesti despre un teren vechi scufundat în Oceanul Indian au fost înregistrate în mai multe opere literare Tamil anterioare.

Potrivit acestor povestiri, o parte din teren a fost condus de regi Pandiyan și a fost înghițit de mare. Când narațiuni despre Lemuria au ajuns în colonia India, țara trecea printr-o perioadă în care folclorul a început să fie pătruns de cunoștințe istorice ca fapte. Ca urmare, Lemuria a fost repede asimilata cu Kumari Kandam.

Povestea de Kumari Kandam nu este considerată ca fiind doar o poveste, dar pare să fie încărcata cu sentimente naționaliste. Conform acestei poveşti a fost susținut faptul că regii Pandiyan din Kumari Kandam erau conducătorii întregului continent indian, și că Tamil este civilizația este cea mai veche din lume.

Când Kumari Kandam fost scufundat, oamenii săi s-au răspândit în întreaga lume, și au fondat diferite civilizații, prin urmare se afirmă că continentul pierdut, a fost leagănul civilizației umane. Deci, cât de mult adevăr în povestea de Kumari Kandam?

Sursa: efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *