Creierul transformă lumea. Iată 7 curiozități despre creierul tău

creier2

loading...

Creierul nostru este surprinzător. Ne poate ajuta să atingem orice culmi şi să ne îndeplinim cele mai nebune vise. Totuşi, dacă ne dorim aceste lucruri, ar trebui să înţelegem mai întâi cum funcţionează acest organ.

1. Nu este nici o diferenţă între realitate şi imaginaţie

Creierul reacţionează la fiecare gând şi nu poate face distincţie între ce este real şi se este ficţional. De aceea, persoanele care sunt mereu optimiste şi văd doar partea plină a paharului reuşesc să fie mai fericite şi acesta este motivul pentru care medicamentele placebo au efect.

2. Activitatea intelectuală nu oboseşte creierul

Sentimentul de oboseală cronică apare de fapt din cauza emoţiilor. Când creierul lucrează intens, tot ceea ce face sângele este să circule la aceeaşi intensitate, deci în principiu nu se schimbă nimic. Asta deşi, în cazul celor care fac foarte multă muncă fizică se pot observa cu uşurinţă accelerări ale ritmului cardiac şi colorări ale pigmentului pielii.

3. Creierul lucrează în mod automat

Mai mult de jumătate din ceea ce facem într-o zi este rezultatul gândurilor din ziua precedentă. Din această cauză pesimiştilor le este atât de greu să-şi schimbe percepţia despre lume şi să iasă din starea pe care o au. Ei chiar trebuie să-şi cureţe creierul pentru a-l face să reacţioneze la lucrurile pozitive.

4. Vedem ceea ce gândim

Orice gând atrage după sine acţiuni. Ceea ce gândim ajunge realitate la un moment dat, pentru că ne uităm numai după ceea ce seamănă cu ceea ce gândim. Dacă vrei să schimbi lumea din jur, schimbă-ţi întâi gândurile.

5. Creierul are nevoie de antrenament

Din acest punct de vedere creierul seamănă foarte mult cu muşchii, deoarece are nevoie constantă de antrenament dacă vrem să funcţioneze la parametri optimi. Dacă înveţi ceva nou mereu, iei din când în când câte o gură de aer proaspăt, faci un antrenament fizic în aer liber, asculţi muzică energizantă, călătoreşti în locuri noi, faci activităţi noi, dansezi sau chiar dacă joci Tetris sau şah, toate acestea îţi vor ajuta creierul să rămână tânăr.

6. Creierul nu se odihneşte niciodată

Creierul continuă să funcţioneze chiar şi atunci când noi dormim. Mai mult, activitatea din timpul somnului este mai mare decât cea din timpul zilei.

7. Uneori o pauză este vitală

Pentru a nu cădea în depresie, trebuie să ne distanţăm de gândurile negative, ceea ce permite sistemului imunitar să se refacă. Nu uita însă de odihna activă, care este cel mai bun tip de relaxare. Adică, deşi uneori este benefică o oră de stat pe canapea cu ochii în televizor sau o oră de somn, relaxare poate însemna şi să faci altceva decât faci în mod normal la locul de muncă. De exemplu, te poate ajuta o schimbare de peisaj, dar tot în folos de muncă, altfel de muncă decât job-ul zilnic de 8 ore pe zi.

8. Uitarea păstrează flexibilitatea sistemului nervos

Pentru a avea loc de noi amintiri creierul nostru are nevoie să uite anumite lucruri. Ar fi drăguţ dacă am putea decide ce să uităm, dar până se va inventa ceva mai eficient în acest sens trebuie doar să folosim mai des informaţiile pe care le preţuim.

9. Creierul nu simte durerea

Creierul reacţionează la durere, dar nu o simte efectiv, deoarece nu are receptorii necesari. Acest lucru nu se aplică şi vaselor de sânge, nervilor şi ţesuturilor care înconjoară creierul.

10. Putem să ne schimbăm propriul creier

Orice fel de activitate formează conexiuni neuronale. Dacă credem că nu suntem în stare să facem ceva sau să obţinem o promovare, acestă idee va prinde contur. În schimb, dacă începem să ne gândim cât suntem de grozave şi cum o să slăbim noi 10 kilograme, uşor-uşor treburile se vor pune în mişcare.

Sursa: feminis.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *