Un aliment sănătos, care ține departe cancerul și bolile de inimă

avocado

loading...

Un măr pe zi îi ține pe medici departe, spune un faimos proverb, însă cercetătorii au descoperit că și fructul de avocado este foarte bun pentru menținerea sănătății. Studiile au arătat că avocado conține cantități mari de acizi grași, carotenoide precum și alți nutrienți care au un rol important în prevenirea cancerului și a bolilor de inimă.

Dar avocado oferă mai mult decât atât. Odată cunoscut ca ingredientul principal al faimoasei salate guacamole, fructul a crescut în popularitate datorită utilității în lupta cu sindromul metabolic și cu obezitatea, precum și datorită acțiunilor benefice la nivelul încheieturilor, pielii și vederii.

Consumă alimente care îți fac trupul „neprietenos” cu cancerul

Secretul fructului de avocado în combaterea cancerului poate fi explicat în primul rând prin existența în compoziția sa a carotenoidelor și a grăsimilor mononesaturate. Studiile au demonstrat că există o scădere importantă a riscului de apariție a unor tipuri de cancer la consumatorii de avocado, cum ar fi cancerul de sân sau cel de prostată.

Acest fruct mai conține antioxidantul glutation, care ne protejează celulele de cancer și de alte consecințe periculoase ale radicalilor liberi. Numărul mare de antioxidanți și componente anti-inflamatoare din avocado face greu de ghicit care dintre aceste elemente are cel mai mare impact în reducerea riscului apariției și răspândirii cancerului.

O multitudine de studii științifice asupra cancerelor de prostată, orale și ale pielii au evidențiat în mod indubitabil că substanțele active din avocado ajută la prevenirea apariției metastazelor și provoacă moartea celulelor canceroase. În unul dintre cele mai recente studii publicate s-a arătat că avocatina B, o anumită grăsime vegetală prezentă în avocado, combate leucemia acută mieloidă (LAM), o formă rară dar foarte agresivă de cancer.

Studiul a fost condus de cercetători de la Universitatea Waterloo, Ontario, Canada, Centrul de cancer Princess Margaret, Ontario, Canada, și Spitalul Mount Sinai, Toronto, Canada. Rezultatele cercetării au fost publicate în revista Cancer Research în iunie 2015, și arată că avocatina B anihilează celulele stem ale leucemiei, care sunt responsabile de aproape toate cazurile de recurență a leucemiei acute mieloide. Cercetătorii continuă să studieze numeroasele proprietăți ale fructului de avocado în lupta împotriva cancerului.

Un mod delicios de a-ți păstra inima sănătoasă

Cercetările au arătat că aportul de avocado sporește proprietățile de luptă împotriva depunerilor ateromatoase ale HDL colesterolului, ajutând la protejarea inimii și la eliminarea arterosclerozei. În compoziția fructului există o cantitate importantă de postasiu. Acest element ajută la controlul hipertensiunii, prin relaxarea vaselor de sânge și a arterelor, astfel fiind redus riscul de apariție a unui atac de cord, accident vascular cerebral sau de înfundare a arterelor.

Avocado conține acizi grași monosaturați, care nu numai că reduc riscul apariției cancerului dar, de asemenea, conform mai multor investigații, reduc nivelul de colesterol. Într-un astfel de studiu, apărut în American Journal of Clinical Nutrition, cercetătorii din Queensland, Australia au comparat beneficiile scăderii colesterolului printr-o dietă bogată în avocado cu beneficiile unei diete bogate în carbohidrați complecși.

Subiecții experimentului au fost 15 femei cu vârste cuprinse între 37 și 58 de ani. Ambele diete au dus la scăderea colesterolului, dar impactul a fost mult mai mare în cazul celor care au consumat avocado (8,2 procente comparativ cu 4,9 procente în cazul celor care au consumat carbohidrați). În plus, a apărut o scădere drastică a nivelului colesterolului LDL (colesterol „rău”) în cazul dietei cu avocado dar nu și în cazul dietei cu carbohidrați complecși.

Modalități simple de a adăuga avocado în hrana de zi cu zi

Avocado este principalul ingredient din guacamole, dar există multe alte modalități de a integra acest fruct în mesele zilnice. De exemplu, se poate folosi la sosuri pentru a le da o consistență cremoasă, se poate adăuga în salate sau în budincă.

Avocado facilitează absorbția de carotenoide nu numai din fructul propriu-zis, cât și din celelalte alimente consumate odată cu el.

Cercetătorii au demonstrat că unicitatea complexului de nutrienți din avocado contribuie la sănătatea articulațiilor, a ochilor și a pielii, previne apariția cancerului, a bolilor cardiovasculare, a dereglărilor metabolice și a obezității. Așadar, există numeroase motive pentru a începe să consumați acest fruct, care are și un gust delicios!

Carotenoidele și alte componente benefice din avocado sunt concentrate în special în partea mai închisă la culoare a fructului, foarte aproape de coajă. De aceea, este important atunci când consumăm avocado să decojim fructul cu atenție, astfel încât să colectăm în întregime miezul.

sursa: yogaesoteric.net

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *