Viteza de reacție a inimii și creierului în cazul unor evenimente viitoare
Este reala precognitia, mai precis cunoasterea de dinainte a evenimentelor? Exista mai multe exemple care sugereaza ca da. Programul de vizualizare de la distanta realizat de CIA in colaborare cu Universitatea Stanford a fost un bun exemplu in acest sens. Dupa declasificarea sa din 1995, s-a aflat ca programul a avut o rata de succes exceptional de mare.
Un studiu publicat in revista “Frontiers in Human Neuroscience”, intitulat „Prezicerea imprevizibilului: analiza critica si implicatii practice ale activitatii predictionale anticipative” a examinat o serie de experimente referitoare la acest fenomen care au fost efectuate de mai multe laboratoare diferite. Aceste experimente indica faptul ca organismul uman poate detecta stimuli eliberati la intamplare, care apar cu 1-10 secunde in avans. Cu alte cuvinte, corpul uman pare sa cunoasca un eveniment si reactioneaza la eveniment inainte de a se produce. Ceea ce apare in corpul uman inainte de aceste evenimente sunt modificari fiziologice care sunt masurate in ceea ce priveste activitatea cardiopulmonara, pielea si sistemul nervos.
In urma cu cativa ani, omul de stiinta de la Institutul de Stiinte Noetice, Dr. Dean Radin, a colaborat cu oamenii de stiinta de la Institutul HearthMath (HMI) si a impartasit rezultatele unuia dintre studiile sale. Radin este, de asemenea, unul dintre oamenii de stiinta care s-a implicat in lucrarea de mai sus. Oamenii de stiinta de la HMI au adaugat mai multe protocoale, printre care masurarea undelor cerebrale ale participantilor (EEG), activitatea electrica a inimii lor (EKG) si variabilitatea ritmului cardiac (HRV).
Citește continuarea aici