Dezvăluiri șocante! Ce se întâmplă cu creierul după moarte?

viata dupa moarte

loading...

Viața ar putea continua după moarte, susțin cercetătorii. Medicii au descoperit dovezi conform cărora creierul oamenilor continuă să funcționeze după ce aceștia sunt declarați decedati din punct de vedere clinic. Medicii canadieni din cadrul unei unități de terapie intensivă au descris un caz extraordinar și neobisnuit, notează descopera.ro, care citează Mail Online.

Cercetătorii de la Universitatea de Vest din Ontario, Canada, au analizat impulsurile electrice din creierul unor pacienți în raport cu bătăile inimii după ce persoanele au fost deconectate de la aparatele care îi țineau în viață. Încetarea activității creierului a precedat inactivitatea inimii în trei din patru cazuri. Însă la un pacient, creierul a continuat să funcționeze după ce inima lui s-a oprit. Creierul pacientului a continuat să funcționeze 10 minute după ce persoana a intrat în moarte clinica.

,,La un pacient, undele delta din creier au persistat să funcționeze deși ritmul cardiac și presiunea arteriară au încetat să mai funcționeze,” spun cercetătorii. Activitatea cerebrală din creierul fiecărui pacient a fost diferită, ceea ce înseamnă că fiecare persoană experimentează moartea într-un mod unic. Experimentul ridică mari întrebări cu privire la momentul în care o persoană poate fi declarată moartă și îi pot fi prelevate organele pentru transplant.

În 2013, un fenomen similar s-a produs atunci când experții au realizat experimente pe șoareci ale căror inimi nu mai funcționau. Creierul a continuat să fie activ un minut dupa ce șoarecii au fost decapitați.

Sursa: bzi.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *