Ești urmărit de amintiri traumatizante? Iată cum vei putea scăpa de ele

amintiri traumatizante

loading...

Conform unui studiu interesant, amintirile traumatizante pe care vrem să le uităm cel mai adesea vor putea fi “vindecate” cu ajutorul unui medicament. Fingolimodul este un medicament folosit de obicei în tratarea sclerozei în plăci multiple, însă se pare că acesta ar putea ajuta la ștergerea amintirilor dureroase și traumatizante din memorie.

Conform rezultatelor unor experimente realizate pe șoareci, oamenii de știință ar fi descoperit că șoarecii tratați cu fingolimod au reușit să uite în totalitate experiențele care au fost provocate sau care au dus la durere de ordin fizic. Studiul a fost efectuat la universitatea Virgin Commonwealth și oferă posibilitatea cercetărilor în vederea construirii unui medicament care poate duce la eliminarea amintirilor rămase în urma unor evenimente traumatizante care datează de ani de zile. Astfel oamenii ar putea scăpa de traumă, fobii, șocuri, tulburări alimentare sau chiar de lucruri neplăcute ori deranjante precum aventurile sexuale ori infracționalitățile.

Fingolimodul este disponibil pe piață sub denumirea de Gilenya, fiind un imunosupresor ce tratează remisia sclerozei multiple. Acum oamenii de știință americani au descoperit că medicamentul inhibă o enzimă numită histone deacetilaza care este un element important în reglarea expresiei genice.

Cobaii care au primit medicamentul fingolimod, care are efect asupra barierei hematoencefalice, uită evenimentele dureroase prin care au trecut. Experimentul a fost realizat pe cobai care erau puși într-o cameră în care primeau impulsuri electrice iar după ce au fost puși înapoi în cuștile lor, și-au exprimat anxietatea prefăcându-se morți. Imobilitatea reprezintă o reacție a temerilor rozătoarelor și se pare că după administrarea medicamentelor, cobaii nu au mai fost temători.

Fingolimodul este un medicament care a fost aprobat de agenția alimentelor și medicamentelor din SUA și este indicat în tratarea sclerozei multiple. Acesta are efecte pozitive asupra sistemului nervos central. Toate efectele sale asupra organismului nu au fost încă înțelese pe deplin. Medicamentul poate fi folosit și sub forma unei terapii adjuvante în cazul tulburărilor de stres post-traumatic și în vederea ameliorării altor afecțiuni și probleme de anxietate.

Nu se știe încă dacă medicamentul va deveni disponibil la scară largă și va putea fi folosit fără prescripție medicală de către oricine. Ați dori să folosiți o astfel de pastilă pentru a scăpa de amintirile neplăcute și de fobii?

Sursa: destepti.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *