Misterele cifrei 9

misterul 9

loading...

Multe culturi antice au privit numarul 9 ca un simbol al perfectiunii, unitatii si libertatii. Grecii si evreii sunt cei care au pus fundatia numerologiei, desi chiar si vechii egipteni au fost foarte atasati cu privire la semnificatia numerelor, care au fost folosite pentru a prezice viitorul.

Numarul 9 este un numar uimitor; daca el este inmultit cu orice cifra de la 0 la 9, si se aduna cele doua cifre din interiorul rezultatului, se obtine intotdeauna 9. De exemplu: 9 × 3 = 27 = 2 + 7 = 9; 9 × 9 = 81 = 8 + 1 = 9; 9 x 5 = 45 = 4 + 5 = 9 si asa mai departe. Exista si alte exemple matematice care confirma aceasta proprietate speciala a numarului 9.

9 semnifica multe lucruri si nu intamplator 9 reprezinta numarul de luni pe care un fat il petrece in burta mamei sale, inainte de a se naste. Numarul 9 este compus din trei trinitati si este adesea asociat cu zeitatile. Scriitorul cel mai influent al ezoterismului Renasterii, Cornelius Agrippa (1486-1535), a dedicat numarul sacru 9 muzelor sale: Calliope, Urania, Polymnia, Terpsichore, Clio, Melpomene, Erato, Euterpe si Thalia. In Occidentul medieval, existau 9 coruri ingeresti si 9 sfere cosmice ale lumii.

Citește continuarea aici

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *