Misterul din spatele disparițiilor din Triunghiul Bermudelor

triunghiul-bermudelor_1-465x390

loading...

Cercetătorii susţin că teoria ,,Triunghiului Bermudelor” nu există. Conform rapoartelor în zonă nu se scufundă mai multe nave decât în alte zone de pe glob.

În cadrul unui articol recent cercetătorul Kalr Kruszelnicki susţine că fenomenele din Triunghiul Bermudelor nu există, notează IFL Science.

În cadrul unui interviu cercetătorul australian a declarat că ,,numărul de nave şi avioane care dispar în zonă este acelaşi precum în alte zone ale globului”. ,,Zona este localizată într-o regiune bogată a lumii, lângă SUA , aşadar traficul este destul de intens,” aduagă el.

Conform lui Kruszelnicki, mitul Triunghiului Bermudelor a apărut în perioada dintre Primul şi celui de-Al Doilea Război Mondial. În acea perioadă vremea nefavorabilă şi navele instabile au dus la dispariţia acestora. Unii piloţi care au dispărut realizau greşeli grave, nu reuşeau să menţină direcţia corectă, consumau alcool în cantităţi mari înaintea unui zbor sau decolau fără echipamentul necesar la bord.

Cadavrele şi epavele nu au fost descoperite în majoritatea cazurilor, experţii sugerân că în zonă apa este extrem de adâncă. Chiar şi în prezent epavele sunt găsite rareori în ciuda echipamentelor şi tehnologiilor avansate din prezent. Lipsa echipajelor şi publicitatea majoră a dispariţiilor au ajutat la crearea legendei.

Sursa: descopera.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *