Puterea credinței asupra ta

credinta

loading...

Credința este o necesitate dacă vrem să deținem o forță pozitivă; ea oferă înțelegere de sine unui suflet cu adevărat ”pregătit”; dă perspectivă și acuratețe analizei, precum și capacitatea de a vă croi drum mai departe.

Odată ce fiecare om dorește să-și formeze o personalitate puternică și convingătoare, nimic nu poate lua locul unei autoevaluări cinstite și credinței.

Fiecare trebuie să aibă credința că va reuși. Un om fără credință este un om fără speranță. Credința apare atunci când în suflet se naște convingerea că există Cineva, Ceva, o certitudine în care putem avea încredere. Acest ceva trebuie să fie foarte intim din toate punctele de vedere.

Credința are o putere enormă. Credința vă poate ajuta să ajungeți acolo unde vrea Dumnezeu, acolo unde vă este locul ca persoană. Există un loc special, o anumită misiune pentru fiecare dintre noi. Locul vostru nu se confundă cu al aproapelui, așa cum nici al lui nu se confundă cu al vostru.

De aceea, odată cu credința în Dumnezeu, începeți să credeți în voi înșivă. Credința este un gând esențial; astfel, fiecare chemare la credință este o chemare la încrederea în puterea propriilor gânduri despre Creator. În Sfânta Scriptură scrie: ”Așa cum vei crede așa ți se va crede”. De aceea, legea fiecăruia este o lege a libertății și o propovăduire a păcii; când înțelegem cu adevărat legea valorii fiecăruia dintre noi, pricepem că aceeași lege e valabilă pentru fiecare; drept urmare, trebuie să respectăm legea în ce-i privește pe ceilalți în aceeași măsură în care ne prețuim pe noi înșine.

Atunci, credința în Dumnezeu, credința în noi înșine presupune credința în semenii noștri. Din acel moment începe armonia.

Sursa: Napoleon Hill, ”Puterea de convingere”, ed. A 2-a, București, 2012

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *