Cauzele emoționale ale durerilor fizice
Probabil ca cei mai multi dintre voi nu au auzit despre psihosomatica, dar nu este grav pentru ca ceea ce este important veti afla abia acum. Psihosomatica este o disciplina medicala care se ocupa cu studiul unor boli si originea lor psihica. Concluzia medicilor este ca atunci cand psihicul sufera tot corpul reactioneaza pentru ca este o intreaga masinarie in care toate componentele sunt interconectate.
Cefaleea (durerea de cap)
Daca suntem mereu stresati si epuizati fizic – sa nu ne miram ca ne doare capul. Cea mai buna metoda de a scapa de durerea de cap este practicarea exercitiilor relaxante cum ar fi meditatia. Doctorul Christian Peterson insista asupra faptului ca trebuie sa avem grija de echilibrul starii noastre emotionale si atunci durerea de cap va dispare.
Gatul
Omul care se crede mereu vinovat pentru actiunile sale, va suferi de dureri in zona cervicala. Sentimentul de vinovatie paralizeaza aceasta zona, deci trebuie sa scapam cat mai repede posibil de remuscari si de acest sentiment de vinovatie. Ca durerea de gat sa dispara este nevoie sa acceptam lumea asa cum este ea si in toate formele sale. Doctorul Lori D’Ascenzo, chiropractor si kinesiologist, recomanda sa fim mai indulgenti cu noi insine si sa iertam si pe altii – aceasta va imbunatati starea sanatatii noastre.
Umerii
Chiropractorul Kitson Ross explica faptul ca umerii sunt zona pe care apasa responsabilitatea si grijile ce-l insotesc pe om. Cel mai bun leac impotriva durerii de umeri – impartirea poverii grijilor cu cei apropiati, incetarea de a ne forta pe noi insine sa facem totul de sine statator.
Durerile in partea superioara a spatelui
Aceasta zona este responsabila pentru dragoste, acceptul sau refuzul acesteia. Antrenorul si practicianul in autodezvoltare, Ronda Degaust, considera ca odata cu aparitia durerilor in aceasta zona trebuie sa ne preocupam de relatia noastra cu cei din jur, sa echilibram schimbul de energie cu persoanele ce ne inconjoara. Adica, daruirea si primirea dragostei trebuie sa fie echilibrata.
Genunchii
Genunchii reflecta problemele stimei de sine. Extremele stimei de sine: inaltarea sau micsorarea propriului ego fata de ego-ul celor din jur, duc inevitabil la dureri in zona articulatiei genunchilor. Lorence Mitchel, specialist in medicina orientala netraditionala, sugereaza sa avem o abordare umoristica fata de noi insine si sa ne iubim ego-ul.
Muschiul gambei
Supararea si ura se concentreaza in aceasta zona. Medicul Laura Parry ne sfatuieste sa ocolim aceste emotii negative si sa traim cu pace in suflet si atunci crampele musculare nu ne vor provoca disconfort.
Gleznele
Placerile inving durerea, iar gleznele reflecta acest fapt cel mai bine. Durerile in aceasta parte a corpului indica asupra faptului ca nu ne putem relaxa si savura clipa de placere. Julie Douglas, autoarea multor carti despre cunoasterea de sine, recomanda sa nu ne lipsim de recompensele binemeritate si sa ne bucuram de viata la maxim.
Talpile picioarelor
Durerea talpilor este un semnal de start pentru descarcarea emotiilor negative si iesirea din cercul vicios al negativitatii. Doctorul psiholog Adaobi Anyeji considera ca orice lucru marunt pozitiv trebuieste pretuit, iar problemelor serioase trebuie sa le acordam mai putina atentie, acestea se vor rezolva usor de la sine.
O suferinta emotionala este insotita intotdeauna si de o durere fizica. De ce sa ne facem rau noua insine? Doar de noi depinde cum reactionam la o situatie sau alta din viata noastra. Iar ca viata sa ne fie confortabila este destul doar sa nu acumulam raul in noi insine ci sa ne concentram asupra lucrurilor pozitive. Corpul si mintea ne vor fi mai sanatoase, si asta e cel mai important lucru… Sa transmitem si prietenilor aceasta informatie, si ei trebuie sa stie care sunt consecintele resentimentelor fata de cei ce ne inconjoara si fata de noi insine!
Articol relatat de portalul extremesilverblog.com/ro.